Gezondheid

Een goede gezondheid begint bij een gezonde en gevarieerde voeding. Melk en melkproducten spelen daarin een essentiële rol. Het zijn basisproducten in de voedingsdriehoek. Ze zijn een natuurlijke bron van vitamines en mineralen.

U kiest toch ook voor een evenwichtige en gezonde voeding?

Wist je dat kinderen, jong volwassenen, zwangere vrouwen en ouderen ongeveer 600ml zuivelproducten per dag nodig hebben? Volwassenen tussen 18 en 60 ook nog altijd 450ml, wat wellicht meer is dan je zou denken want dat is minstens 2 grote glazen melk per dag.

Meer informatie over melk & gezondheid vind je hier:
Vigez
Nice info
Milk and health
Melk een kracht van de natuur

Kinderen hebben nood aan gezonde voeding, vol vitamines en mineralen. Enkel het beste is goed genoeg, toch? 

Melk en producten

Kinderen en jongeren leiden een actief leven. Ravotten, leren, de wereld ontdekken, nieuwe dingen proberen... kortom, ze groeien. Hun lichaam heeft energie en bouwstoffen nodig.

Calcium voor de sterke botten en tanden. Vitamines voor het bloed, het zenuwstelsel en de hersenen. Koolhydraten voor de energie en de hormonen. Zink voor de weerstand en smaakzin. En eiwitten voor een gezonde groei, het herstel van spier- en ander weefsel en een gezonde huid.

Het leuke is dat uitgerekend al die broodnodige voedingsstoffen in grote mate aanwezig zijn in melk! Een geruststellende gedachte.